/* $(function() { if ($.browser.msie && $.browser.version.substr(0,1)<7) { $('li').has('ul').mouseover(function() { $(this).children('ul').css('visibility','visible'); }).mouseout(function() { $(this).children('ul').css('visibility','hidden'); }) } }); $("#slideshow > div:gt(0)").hide(); setInterval(function() { $('#slideshow > div:first') .fadeOut(500) .next() .fadeIn(500) .end() .appendTo('#slideshow'); }, 3000); /* RETRO GAMES - STOCKHOLM 2015

SPONSORER:RETRO GAMES EXPO 2002

Retrospelssamlande var en ensam sysselsättning på slutet av 90-talet. Det var lätt att hitta saker i det vilda och Stockholms loppmarknader var fler och det fanns gott om spel. Mina 6 Billybokhyllor hemma i vardagsrummet vart sakta överfyllda med konsoler, spel & tillbehör. Visst tyckte några få av mina vänner att det var kul att komma hem och spela Golden Eye "slappers only" på N64 eller Soul Calibur på Dreamcast. Men någon större förståelse för mitt hamstrande hade de inte. Det här utspelar sig långt innan forum som Arkadtorget, sndb eller vintagegame fanns att tillgå.

I en av de butiker jag handlade mest hos började jag fråga om hur ensam jag var i min besatthet. De svarade att det var minst en kille till som regelbundet besöskte dem. Jag lämnade mitt nummer och bad dem ge det till honom. Ett par veckor senare fick jag ett samtal från en annan samlare, Andreas Hammar. Han upplevde samma sak som jag, en oförstålse för varför man valde att lägga pengar på gammalt skräp. Vi båda såg det som ett kall att förvalta de spel vi växt upp med till kommande generationer.

I slutet av 2001 började vi diskutera hurvida det inte vore kul att se hur om det fanns någat intresse för samlande och spelande av det som skulle bli kännt som Retro-spel. Jag fick lätt kontakt med bla Inforgrames (som precis köpt rättigheterna till Atari), Bergsala och Super Play. Super Play skrev inte något på den tiden om äldre spel utan allt var styrt av de nya releaserna. Dock fick jag deras marknadsansvarige att tända till på alla cylindrar och de vart en stark samarbetspartner till den utställning jag och Andreas hade planer att skapa.

Övriga medverkande på uställningen var:
- Gametech. En gammal skolkamrat till mig som startade Spelia och som i samma veva som utställningen ägnade sig åt att reparera konsoler i stort.
- Tivoli. Försäljare av Jukeboxar, Arkadspel & flipperspel, tillika en mycket trevlig samlingspunkt för diskutioner om spel, maskiner och retro i stort.
- Microsoft. Genom Super Play fick vi äran att visa den första XBOX i Sverige!
- Bergsala. Bidrog med spel till utlottningar och priser i tävlingar.
- Infogrames. Bidrog även de med spel till utlottningar och priser i tävlingar.

Z-TV's Wiman gjorde även ett snyggt reportage till deras program. Denna video finns även med på SuperPlays PLAYDVD 02.SAMARBETSPARTNERS: